Ett år med tretton månader, i Katrineholm

Jag har just flyttat från Katrineholm, efter bara drygt ett år.

Orsakerna är många, svaga och inte helt rationella. Jag önskade social nystart i K. Inga stora mål, men någon förening eller grupp att besöka 1-2 gånger i månaden. Det lyckades inte på ett år:
– ”Autismföreningen” i Sörmlands styrelse verkar bara ha möten för sig själva.
– Attention i KFV lade ner pga skulder.
– För lite intresse för en annan träffgrupp, trots stora försök.
– En grupp i grannort kom de inte riktigt igång med.
– En annan förening var inget för mig.
Dessutom vill jag ut i natur mycket, men fann att bussar till naturen nära K inte går på helger och inte på sommaren. Så jag hade inget som höll mig kvar i Katrineholm.

Istället blev det impulsköp av billig bostadsrätt i Falköping nära stationen. Ingen kul ort. Men mycket enklare att resa därifrån till arbete och studier i Göteborg. För det finns ett Västtrafikkort ”Regionen runt 30 dagar” som bara kostar 1325 kr om man är student. Gäller i Västra Götaland på bussar och alla tåg utom snabbtåg. Skönt att slippa planera och leta SJ-biljetter!

Gissar att jag stannar i Falköping till 2021.