Mitt år 2017

Jag har fortsatt arbeta med autismtillstånd och NPF genom mitt företag ASPI:

 Mina bästa händelser (då jag känt mig levande):

 • AUTIST 2017. Stor och givande träff för autister/aspergare i Göteborg. http://autist.se/
 • Instanbul-resa i slutet av april.
 • Anti-nazi-demonstration 30/9
 • En del fick jag ut av resor till: Krakow, Auschwitz, Berlin, London och Gotland

Jag är tacksam för:

 • Inga stora hälsoproblem (än)
 • De anställda med autism/asperger på ASPI och AUTI, och några andra personer
 • Meditation
 • Twitter och några kontakter via e-post eller chatt

Motgångar:

 • IT-konsult auti AB hade jag stort hopp om, men satsningen misslyckades. I slutet av året fick jag lägga ner min dröm om ett företag som skapar IT-arbete åt personer med autism / Aspergers syndrom samt säga upp anställda där. Det var en stor motgång.
 • Autscape 2017 var en besvikelse, Detta eftersom konferensanläggningen hade hemsk perceptionsmiljö (ljudet var värst), det sociala var inte alls lika givande som 2016, och få schematider (för mat o.s.v.) hölls.
 • Allmänt lite nedstämd eller åtminstone oglad som grundstämning under året.
 • För lite i naturen. Ingen flerdagstur, och bara en heldagstur, vad jag minns.
 • Socialt. Många småmöten (med NT mest) krånglade. En privat relation som jag satsat på misslyckades. Sociala ansträngningar kostade ofta mer än de gav, som vanligt, tyvärr.
 • Vikt gick ner och upp. Bland annat 13 kilo ner i maj‒juni med diet ”pulver och linser”, och sen upp minst lika mycket utan den strikta dieten. Särskilt vid jobbkriser och sömnproblem. Ät-hantering krävde åter mer fokus än jag vill. Jag fick bra insikter i slutet av året.
 • ASPI Utbildning AB har rullat på och försörjt 5,5 anställda. Men inga nya utbildnings-typer eller böcker 2017. Och jag fick inte lön alla månader. Så inte riktigt godkänt. Marknadsföringen har harvat på i gamla julspår länge. Men i slutet av året startade ASPI en Youtube-kanal, Facebook-sida och ny webbplats (http://aspi.se/), vilket var bra.

Som helhet var 2017 ett år lite på minussidan för mig. Detta på grund av att mitt IT-företag AUTI misslyckades, och att jag inte startade något nytt spännande i mitt liv.


Torbjörn Andersson, 2017-12-31

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *