Kötterian

Jag har gått ner i vikt den senaste månaden. Det har fungerat tack vare att jag knappt behövt träffa människor. Några enkla sociala möten har jag klarat trots underskott av kalorier. Men imorgon börjar studierna igen, och på onsdag, torsdag och fredag har jag krävande utbildningsjobb. Det är då jag brukar få problem. Jag brukar känna att jag måste äta hotellfrukosten och sen pizza eller kinamat som dagens lunch för att orka utbilda heldag bra. Och på kvällen efter varit översocial måste jag äta ännu mer för att kunna varva ner och sova.

Den kommande veckan skall jag försöka förbättra matsituationen genom att äta som en kötterian. Med kötterian menar jag en som inte äter mat som främst innehåller kolhydrater. Inte bröd, flingor, pasta, juice, ris. Men köttet kan kompletteras med mjölkprodukter, linser och annat med mycket protein och fett. Bort med rena kolhydrater alltså, och sådana kommer från växtriket.

Jag skall nu för första gången testa att göra detta på hotellfrukostar och dagens lunch. Jag skall se om jag får missnöjda blickar när jag utelämnar allt bröd m.m. på frukosten samt riset i asiatisk buffé. Det finns antagligen en oskriven social regel mot det. Ifall jag inte tar mycket mer än vanligt av pålägg och kött så borde personalen inte protestera. Om någon klagar kan jag ju säga: ”Jag är kötterian, jag äter inte växter.” och se hur det går. Jag rapporterar om experimentet om en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *