Varför jag fungerar dåligt socialt

Det bästa jag kan göra för att fungera bättre socialt är att träffa mindre människor. Särskilt bör jag undvika sammanhang med mycket människor som är sociala på NT-vis. Beteende som att hälsa och att ha tomt meningslöst småprat kommer alltid kosta mig mer energi är jag har. Miljöer med tröttade ljud och ljus gör det hela ännu värre. Och energitillgång är det som avgör hur väl jag fungerar socialt. Jag kan mer detaljer än jag har energi att tillämpa, så det lönar sig inte att tjata om det. Istället bör jag sträva efter att få bort onödiga sociala kontakter, då har jag mer energi och fungerar bättre vid meningsfulla sociala möten.

3 reaktion på “Varför jag fungerar dåligt socialt

  1. Det bästa sättet att klara det sociala är att skapa jämvikt.
    Skaffa relationer som ger både känslomässig och mental stimulans, de fyller på förrådet man behöver för att klara man även de andra.

  2. Jag håller med om att det är bra med positiva relationer. Men för mig kostar det (tyvärr)ofta mer energi än det ger, att försöka skaffa och upprätthålla nya nära relationer.

  3. Vid tillfälle kanske vi skulle kunna träffas, kan ju säga att jag inte är särskilt jobbig utan förmodligen kan tillföra lite positiv energi 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *