Rättssäkerhet – hahaha

Programmet Kaliber i Sveriges Radio P1 handlade idag om en normalbegåvad pojke med diagnoserna autism och ADHD. Torsby kommun i Värmland har på lösa och falska grunder tvingat bort honom från skolan och kommunen. Efter att hämtats av polis och socialtjänst tvångsvårdas pojken nu i Östergötland. En rektor Järåsen tycks varit bland de drivande mot den 11-årige pojken och dennes mor. Och den advokat samhället betalade för att hjälpa pojken utsågs av socialtjänsten i Torsby och stödde istället dessa! Ännu ett exempel på att rättssäkerhet inte gäller personer med autism och Aspergers syndrom.

En reaktion på “Rättssäkerhet – hahaha

  1. Detta är en vardag för de flesta elever,ungdomar och vuxna tyvärr, bristen på kompetens,insikt,förståelse och bemötande utifrån var och ens individuella förutsättningar saknas i de flesta verksamheter. Av elev som läser på omsorgslinjen fick jag även kunskap om att läraren lär ut att de skall bemöta personerna utifrån diagnosen!! Detta är så fördomsfullt,ålderdomligt och ignorant diskriminerande att man storknar, ingen är sin diagnos- de har en diagnos, de skall bemötas som de underbara människor de är !!
    Har slagits för min sons rätt till samma villkor till en rättvis skoldag utan att behöva kränkas,mobbas av både skolkamrater och skolpersonal i åratal, idag har jag startat en konsultfirma då jag brinner för att kompetenshöja,utbilda och ge de som saknar insikt ökad kunskap så att alla med en NPF eller annat får sin rättmätiga plats i samhället med samma människovärde som de neurotypiska kräver av alla andra de möter.
    Då jag inte är ett ”känt” namn eller gett ut böcker är det dock svårt att få in en fot- jag har såväl livslång erfarenhet av NPF som yrkeserfarenhet efter 30 år inom vård/HVB/Omsorg/DV- där jag sett skrämmande exempel på hur de ”normala ”ser på dem med diagnos, hur de bemöter, hur chefer gömmer anmälan om missförhållanden, där jag avskedades efter anmält kollega som slog,kränkte mm brukare(hon fick ny tjänst och löneförhöjning, jag mobbades bort)Dags att skapa opinion och ta strid för allas rätt till samma villkor i samhället!
    Mvh Susanne
    http://www.animum.n.nu (Kontakta gärna mig så berättar jag mer än vad jag kan ge ut här)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *