Lönebidrag

Jag är för lönebidrag, när det är vad som behövs för att få en person med funktionshinder i arbete. Jag ser inga skäl till varför inte samhället (genom Arbetsförmedlingen) inte skulle stå för en del av kostnaden. Arbetsgivaren betalar naturligtvis en del av lönen, och står för alla andra kostnader som lokal, arbetsledning m.m. Arbetstagaren måste prestera arbete. Alla bidrar och alla tjänar på processen när den fungerar.

Men några saker kan bli bättre:
* Arbetsförmedlingen är ofta väldigt krångliga att ha att göra med. Vi har som arbetsgivare både blivit skickade runt i veckor, och fått ringa över 100 gånger för att komma fram till en viss handläggare. Sådant är inte rimligt för de flesta arbetsgivare. Minska krånglet!
* Kravet på att hela företaget måste ha kollektivavtal hindrar en del att få anställning på småföretag. Det kostar arbete och pengar, och man tvingas stödja AMF m.fl. Bort!
* Taket är satt så att lönebidrag inte betalas på den del av lönen som överstiger 16700 kr per månad (vid heltid). Det sänder en olämplig signal om att de sökande inte förtjänar mer än minimilön. Höj iallafall till 20000 kr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *