22 kr för vatten på SJ:s tåg

Idag på SJ-tåget mellan Göteborg och Kil hade jag glömt ta med mig vatten, och det var varmt och jag blev lite törstig. Det enda dricksvatten som fanns på tåget var plastflaskor på 4–5 dl i tågets kiosk, och de kostade 22!! kronor. 22 kronor för en halvliter vatten är på tok för dyrt. Jag var hellre törstig, inte av sparsamhet, utan för att jag inte vill stödja sådan gnidenhet.

Jag kunde mycket väl förstå om det varit på ett kafé, för där betalar man ju för att vara i den trevliga miljön, genom köpet. Men SJ:s tågkiosk är inget man betalar för att stå framför, och man har redan betalt för resan. Vad är nästa steg? 50 kr för att gå på toaletten på tåget? 25 kr för att få öppna dörren när man skall av? SJ borde kunna tillhandahålla drickbart vatten utan kostnad (eller liten kostnad som 5 kr) under resan. Bara som service för resenärerna.

Sen kom sträckan Kil till Sunne som var trivsam. Gäss, sångsvanar och tranor på ängarna. Utsikt över de vackra Fryken-sjöarna. Nu är jag i Sunne i Värmland, där jag skall asperger-utbilda imorgon. Jag satt nere vid Sundet och på deras bibliotek en stund. Båda trevliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *